Fyra länder senare

Även om Pitbull- "You know I want cha' you know you want mä"(osv. osv.) är en av årets sämsta låtar, så får jag ett stort leende på ansiktet varje gång jag hör den. Det måste ha hänt nåt riktigt bra när låten spelades för första gången. Jag tror det var i Prag i somras eller nåt. Men den är faktiskt riktigt bra att dansa till, det är den. Så någit syfte uppnått I guess! Hellre en populär låt än en bra låt? Eller vad tycker Pitbull?

Vidare till varför jag faktiskt sitter ner och skriver.
Har varit borta i fem dagar(känns som en evighet).

Har hunnit besöka Krakow, försova mig till flyget till Luxembourg, sett vargar i Tyskland och lekt "le Tigre" i Frankrike på vägen.
Allt har sin anledning.

Var i Krakow under två dagar med Viktor. Krakow var för övrigt lite av en besvikelse rent utseendemässigt, inte alls så vackert som alla sagt. Men rent prismässigt fortfarande roande. Viktor och jag kom dessutom hela tiden in på resturanger "av misstag" som antingen var jättemysiga eller var rekommenderade av Michelinguiden. En av mina favoritresturanger of all time: Cyrano de Bergerac. Restaurangen var situerad i en källare och där spelades musik från "Le fabuleux destin d'Amelie de Poulain" eller från det franska 30-talet. Kunde inte bli bättre. Och vinet var gott och kostade halva priset - i jämförelse med Sverige!
Och om ni kommer till Katowice flygplats, ett råd: Boka allt, verkligen ALLT i förväg. Det blir riktigt klöddigt annars och ingen talar engelska eller försöker hjälpa dig. Krakow luktar dessutom som Kina(hela Kina!). Tror det är pga kolen de eldar med. Ger lite myskänsla sådär. Men jag såg iaf ett tiotal nunnor, om inte mer, sett precel-stånd i praktiskt taget varje hörn, varit i synagoga, sett utställning om judar och gått på absinth-bar. Så jag är all in all nöjd!

Kom hem vid 22 på lördagen och skulle ta flyget nästa dag 8. Så det blev tidig morgon. Satte klockan på 5. Ställde tillbaka klockan och stängde av. Under natten lyckades min klyftiga mobil ställa tillbaka tiden till sommartid utan min vetskap. Så där vaknade jag klockan sex, helt ovetande om den aktuella tiden. Lite förvånad att så många var ute på cykelvägen klockan halv sex en morgon(alltså halv sju). Glad i hågen framme vid centralen och i god tid upptäcker jag att klockan är 7 och INTE 6... Men jag hann med flyget i alla fall!

På vägen från flygplatsen(i Luxembourg) till familjen i Frankrike åkte jag igenom Luxembourg, Tyskland och Frankrike. DET känns internationellt om nåt!
Allt gick verkligen super med familjen också! De är verkligen avslappnade och  trevliga och riktigt välkomnande! Och pojkarna verkade verkligen gilla mig. Gjorde som jag sa. Men oturligt nog började jag leka "le Tigre" a.k.a "jag är tigern, jag jagar dem" vilket de ville att jag skulle fortsätta med 24/7....
De var också väldigt förtjusta i mina strumpbyxor och stövlar. Drog i mina byxor och sprang runt i mina stövlar hela tiden. What to do what to do:)

Men mitt rese-intresse kommer nog kunna tillfredställas under våren. Luxembourg, Belgien och Bryssel är ungefär alla 30min till en timme bort, och jag får en egen bil att utnyttja bäst jag vill! :) Och de har helt underbar natur också!

Men nu är jag trött på att flyga och ska ut och springa i skogarna!
À bientôt mes amies!


Jävla Julian

Har suttit en evighet för att mamma skulle få reda på vad "låten hon gillade när hon satt på bussen en morgon" hette. (Hon är inte så bra på att ge några ingående detaljer när man frågar om saker. Skulle platsa bra på skatteverket med andra ord) 
Ungefär som när man frågar "Vem är det?"
-"Åh han var jättestor skådespelare på 50-talet"

Till slut fick jag reda på det: Det var Julian Casablanca. Nästan lite besviken att inte p3 spelat sönder honom, eller mer besviken på att mamma upptäcker låtar före mig?

Ohohoh! Fick inspiration av Alma till att sätta i nya knappar på jackorna. Knappletning på onsdag!

Captures

Varit en förfriskande och härlig helg.

Lördagen kändes verkligen som en lördag och söndagen känns verkligen som en söndag. Älskar när dagarna ligger rätt i tiden! Gick upp och åt frukost kl.13 idag. SÅ skönt! Älskar sena frukostar!

Nyss suttit i bilen i nästan 1,5timmar med far och övningskört till Finja-Sösdala-hem. Jag fick starta, tanka och parkera som avslutning. Känner ansvaret på mina axlar. Satt och spände mig den största delen av tiden för att jag är så jäkla rädd för att komma för nära vänster körfält. Men enligt far är jag för det mesta för långt ut till höger... Men det gick faktiskt ganska bra. Satt och diskuterade framtiden ett tag när solen låg på skogarna runt Tormestorp - vackert!

I helgen sprang jag Kyrkloppet, från Farstorps till Hästveda kyrka. Sträckan var cirka 11 km. Kändes riktigt bra när det var slut. Var ju såklart trött, men inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Efter ungefär 2/3 när man sprang i skogen och "Dog days are over" kom på mp3:n kändes det lättare än någonsin att springa. Sen sprang jag med den låten loppet ut!

På kvällen var det kalas på Trebackalång! Planerades lite inför Stockholm osv.
Inget boende klart, så - vänlig själ med säng/soffa/varmt golv till övers uppskattas:)

Och nu sitter jag mest och längtar och kollar guider till Krakows stadsliv. Har hittat en massa finfina resturanger. En som är med i Michelin-guiden 2008 och 2009. Och priserna också!! Polen är nog underbart på hösten! Allt är underbart på hösten! Ska hitta en bärnstensring också!

Pålitlighet

Nu har jag gjort två yrkestester för att få lite inspiration. Pratade igår med mamma om sjuksköterske-yrket. Skulle aldrig kunna se mig som sjuksköterska. Men det lockar mig att vistas på sjukhus och hjälpa människor plus att det alltid finns jobb för en sjuksköterska.

I alla fall så blev utfallen dessa på båda testen: Jag är så djävulskt pålitlig!


Pålitlighet är din grej. Du ser till att komma i tid och hålla vad du lovar(väldigt sant). Varken mer eller mindre. Du är inte den coolaste typen i stan(kan diskuteras), men uppskattar dina kompisar och drömmer om att starta ett kollektiv. Yrkesmässigt passar du för att bli bibliotekarie, där pålitlighet och noggrannhet kommer väl till pass!

Pålitlighet är ditt honnörsord. Du ser till att alltid vara i tid och hålla vad du lovar. Varken mer eller mindre.
Du är ytterst sällan festens medelpunkt men du uppskattar dina nära och kära mycket och drömmer om att bilda familj som du kan ta hand om och försörja. Yrkesmässigt passar du som ekonom. Det är inte osannolikt att du blir revisor och att du i sådant fall blir en sådan som inte vet vad begreppet "kreativ bokföring" innebär. Det är bra. Din ärlighet och redighet kommer troligen inte att leda dig till stjänorna, men du är ju inte intresserad av att bli rik och berömd heller(
WRONG!). Du vill mest trivas och vara glad(double wrong!).



Oktober-sjukan

Ett passande ord för mina fötters kondition just nu är..demolished.
Jag vet att jag får ont i fötterna av höga klackar, men undviker man dem - nej

Man måste ju känna att man lever ibland. Fast nu känner jag mig väldigt...olevande.
Trött, ont i halsen och har inte kunnat springa på en vecka snart... Jag känner mig instängd när jag inte kan ut och springa.

Sugen

Jag har lust att sluka 5 liter vatten. min törst släcks aldrig.
Jag har nog druckit 2 liter vatten nu, nåt känns fel.

Eller så är det bara så att min trötthet övertar min hunger - när nåt är fel tror jag alltid att jag är hungrig.
Jag sov 11 timmar inatt.
Vaknade halv nio och ansåg mig utvilad men råkade sova 3 timmar till.

Mitt halsont är äntligen markant, det har hela tiden gått och gömt sig. Väntat på nåt.
Så nu ska jag som ursäkt gå och sova tills jag inte kan sova mer.


Glädjande idag: Fick beröm för mina driving-scills på körlektionen idag!
Glädjande 2: Airs nya skiva "Love 2" är ganska bra

puffa bäst du vill

En hyllning till SVT. En kväll jag kan känna mig lite nöjd med att betala SVT för att få kvalitet och slippa reklamavbrott.

Först såg jag dokumentären om homosexuella muslimer. Inget konstigt med det förutom att de mordhotades av sina föräldrar. En av papporna kallade sin dotter "sämre än djur, inte ens djur gör sånt". Faktum är att de gör det, inte för att det har med saken att göra.
                        Om nån kristen läser detta har ni något argument för varför ni fördömer homosexuella? eller förlåt, ni fördömer ju inte homosexuella. Utan bara deras sexuella läggning och därmed hela deras existens.

Senare fick mamma och jag äntligen se slutet på Mannen under trappan. Klimax var nått och huvudpersonen(pappan) såg bara sjuk och eländig ut mest hela tiden. Gjorde ont bara av att se på honom.
Slutet hade iallafall en snygg tvist. Om ni inte har följt serien är det svårt att beskriva. Men pappan i familjen har hela tiden fantiserat fram en gubbe som bor under trappan och som psykar pappan hela tiden.
Tvisten i slutet är att pappan har varit i en psykos hela tiden och gjort allt det som han trott gubben gjort - ex. slagit sin fru och sina barn och dödat människor. Riktigt hemskt när pappan kommer på att det är han själv som slått sina barn och sin fru..

Eftersom jag ogillar att gå och lägga mig innan elva såg jag på SVTs nya satsning "Nurse Jackie" också. Bra inköp måste jag säga! Säkert HBO! Äntligen en KVINNLIG läkare/sjuksköterska som är kall, elak etc. Så trött på alla House/Dr.Cox-karaktärer.

Vad kan vi lära oss av detta: Det finns alltså inga gubbar under trappan bara psykiskt sjuka män! Vad är läskigast?

Regnig söndag

Humorhimlen i p3 live, torsdag kväll på Babel. Det var riktigt bra!
P3-storheter som Anders och Måns, Jesper Rönndahl m.fl. deltog

Jag fick dessutom en helt ny syn på Annika Lantz - som var värdinna för stohejet. Jag som alltid sett henne som humornvärldens svar på Linda Skugge, eller bara nån jobbig kvinna. Men hon var(faktiskt) rolig! Kanske lite självgod men varför ska inte hon få vara det.

Jag tror jag omedvetet stör mig på självgoda kvinnor eller bara kvinnor som tar plats.... se hur samhället har fostrat mig!

Jag funderade ett tag på om anledningen till att jag ogillade Nour El Refai var för att hon var kvinna, men jag skulle nog ogilla vem som helst som gick runt med en stor tyg-fitta och skrek könsord.

Nu ska jag försöka ta mig igenom körkortsteorin. har just suttit 1 timme med min övningsbok i franska. Lite refreshment kan behövas! OCH jag har läst på lite om fred/krig och olika fredsbegrepp. Det är så intressant att jag nästan bestämt mig för att läsa freds- och konfliktskunskap nästa höst på Malmö Högskola!

Icke att förglömma: ni BEHÖVER inte äta kanelbullar idag om ni inte vill!

RSS 2.0