"Vi kom bara till Göinge bil"

I fredags var det avskedsfest för Alma på trebackalång. Innan cyklade Agnes till mig och vi åt på infinity.

Därefter var det fest med White Russians och GT(inget för mig dock, eftersom det smakar som barrskog)!
På kvällen hade vi planerat att cykla till Mala-tillfällig studio för Killer Zeus- och sova, men tji fick vi. Natten var bara barnet när vi kl.2 bestämde oss för att fara och de låg och sov.

Detta fick vi reda på vid Göinge bil där min mobil dog och vi tog dricke-paus! Det var bara att vända tillbaka till Almas. Där somnade vi snabbt på soffan - efter en hård cykelfärd.

Klockan halv åtta vaknar jag av Mats-Arne som går på alternativt biter mig. Mysigt!
Snabbt hem, byta om, hämta nya förnödenheter inför lördagen för att därefter cykla med Agnes till Hästveda.
Men innan dess hittar vi min mobil vid Göinge bil som jag tydligen "slängt bort när batteriet tog slut" och legat frösen hela natten! (jag och mobiler går inte ihop - inte teveapparater, datorer eller tekniska prylar rent allmänt för den delen heller)

Istället för den vanliga cykelvägen till Hästveda tog vi Hässleholm-Farstorp-Hästveda-vägen som var mycket fint. Varje by var som en ny upplevelse och ett eget litet paradis. När vi sen fick se strutsar i en hage, då kände man att "nu är det landet på riktigt". Det kändes som årets sista någorlunda-varma-sommar-dag också Kylan låg i vinden och det var minst sagt friskt att cykla 25km! Inget mer "sitta ute och äta"...

Idag cyklade jag väg23-vägen hem, det var väldigt skönt! Lite duggande ibland men riktigt fint. Att cykla är skönt!



 

Praha, baby

Tre dagar i Prag med Agnes, Viktor, Alma och Oscar har gått snabbt, men ändå inte. Staden har utforskats men jag skulle inte säga nej till några dagar till,

Vi kom dit tidig förmiddag i fredags och stannade till tidig, tidig morgon onsdag (kl.04), alltså idag.

Snacka om att man känner sig(och är) rik i denna stad. Jag räknade ut att jag spenderat cirka 2200 för flyg, boende, överflödigt med mat, drinkar och diverse utgifter! Vi bodde i lägenhet i Zizkov, som var något slitet, arbetarområdet. Men charmigt slitet, det var mysigt! Och barerna runtomrking var fina!

Min favorit blev Bukowskis som hade den bästa bartendern (mina favoritdrinkar blir härmed white russian, pina colada och frozen margarita - äkta tjejdrinkar, eller?!). Var även på en riktigt bra klubb i centrum som spela hip hop/r'n'b. Vi första anblick såg det ut som en ganska tr¨åkig klubb. Men efter att ha utforskat alla gångar och rum i källaren var det andra tankar. Folket var riktigt skönt, de var inte bara ute efter en sak. De var verkligen där för att dansa - okej, lite anat också. Main point: det var en bra klubb! Kändes lite som en svartklubb, vi utsattes inte bara för en rejäl dos av passiv hash-rökning, de hade ett speciellt hash-rum...

Jag saknar värmen, gå i linne/short eller klänning hela dagen och fram till kl 3 på natten..... Och priserna, jag kommer bli snål i Sverige.
"Kostar den 50 pengar?
 Va! 50 KRONOR??"

Detta är Tjeckien för mig(efter ett stadsbesök):
Konstig service - servitriserna verkar se det som bra service att ta tallrikarna från bordet så snabbt som möjligt
Billigt
Bröst - ingen verkar bry sig om brösten väller ut och lite mer än vanligt visas upp
Tjejer - har dålig stil
Billigt
Hockeyfrillor
Bebisar - Läskiga bebisar på reklamskyltat och bebisar som kryper på stolpar


Pride

Jag blir så trött på Pridefestivalen, inte direkt själva festivalen eftersom den i sig har ett ganska bra budskap. Alla är lika oavsett kön eller sexualitet.

Men det som stör mig är besökarna som skapar alla fördomar och skit. På pridefestivalen är det ju helt plötsligt fel att vara heterosexuell eller bara saken att INTE vara transexuell - eftersom, om jag får citera, "transor är bäst". Det är väl inte så konstigt att folk som inte tillhör normen snarare dras till excentriska personer än anonymitet. Om man väl gått ut med sin sexualitet(som inte tillhör normen) kan man ju lika gärna satsa lite...

Jag är trött på alla titlar, jag är trött(även om jag också gör det) på att alla måste kategorisera människor och sätta in dem i fack. Man kan inte öppna munnen förrän man har en fet stämpel i pannan.
Det är så tröttsamt att behöva diskutera vegetarianism, feminism osv när man säger att man är det. I och för sig är jag inte vegeterian, eftersom jag äter havsdjur, men ändå. Men man får ju alltid den ständiga frågan: "varför då? varför är du det? det som är så gott!"
Och om man inte kommer med nån, enligt dem, legitim eller normal anledning, som att "nej det har vi inte hört talas om medeltidsdieten? eller nej, jag tycker inte kött är gott" blir dem helt galna.
"men vi har ju ätit kött i alla tider"

även frågan om feminism. en gång för alla: feminism är en ism som menar att kvinnan ska ha ekonomisk, social och politisk jämställdhet med mannen.
Nån måste ta tillbaka ordet och visa folk vad det faktiskt betyder.. Ingen vill kalla sig feminist p.g.a linda skugge och andra sura tanter som hatar män osv...Det är precis som att säga attt alla amerikaner hatar Afghanistan. Dåligt exempel, men ni fattar!

RSS 2.0