Somewhere somehow

Sitter och skriver fran staden London. Nyinstallerad i mitt rum har jag tid for internet. Jag forsokte koppla upp min dator pa hennes natverk men det fungerade inte, kravdes losen for det... 

Efter nagra pahopp och begar ska jag forsoka mig pa en reseblogg.

Jag borjar pa ny kula och startar ny blogg banne mig.

Jag ska forsoka utforska London bast jag kan och skriva om det. Det kan handa att det blir pa engelska eftersom det ar sjukt jobbigt att skriva pa svenska utan de tre sista vokalerna, om nu inte min svenska laptop som medtogs kanske kan koppla upp sig till deras natverk. vilket jag behover losenordet till.

Uppfoljning foljer pa elnailondon.blogspot.se!

Hymne à l'amour

6 månader har gått. Känns som en dag, tio år. Jag har inget tidsperspektiv.

Hittade en av mina favoritdikter skriven av Arthur Rimbaud:

Les étrennes des orphelins

I
La chambre est pleine d'ombre ; on entend vaguement
De deux enfants le triste et doux chuchotement.
Leur front se penche, encore alourdi par le rêve,
Sous le long rideau blanc qui tremble et se soulève...
- Au dehors les oiseaux se rapprochent frileux ;
Leur aile s'engourdit sous le ton gris des cieux ;
Et la nouvelle Année, à la suite brumeuse,
Laissant traîner les plis de sa robe neigeuse,
Sourit avec des pleurs, et chante en grelottant...

II
Or les petits enfants, sous le rideau flottant,
Parlent bas comme on fait dans une nuit obscure.
Ils écoutent, pensifs, comme un lointain murmure...
Ils tressaillent souvent à la claire voix d'or
Du timbre matinal, qui frappe et frappe encor
..............


Kristider

Läste nyss en artikel om matpriser. Det var ganska intressant om hur västvärlden måste betala mer för att Afrikas bönder ska få bättre betalt. Samtidigt skulle förhöjda matpriser drabba de fattiga i städerna. Så för att kunna höja matpriserna måste alla invånare för det första ha samma förutsättningar att betala ett högre pris - vilket aldrig kommer att hända - och därefter kan man höja priserna... Ett evighetsproblem känns det som..

Jag tycker folk- och countrymusik passar alldeles ypperligt sådär i kristider. Sitter och lyssnar igenom Joan Baez och Dolly Parton. Kan inte förstå hur en människa kan förstöra sitt ansikte såsom Dolly gjort. Hon var jättesöt som ung -men hon har iallafall kvar sin självdistans och humor.

Till skillnad från Madonna, vars biografi -skriven av hennes bror- jag just läst klart. Där har vi verkligen bevis på vad kändisskap kan förstöra en människa. Självklart kan jag inte lita på hans ord, men det låter logiskt att hon har ett enormt kontrollbehov, nästintill ohälsosam disciplin och ett gigantiskt ego.


The heat is on

Bra lillasyster-storasyster-ögonblick igår: Satt och lärde Metta att uppskatta musikaler. Tittade först på Dirty Dancing följt av Sound of Music. Älskar scenen där de dansar till Love is Strange och självklart slutscenen. Trots klyshorna med "förbjuden kärlek, fattig kille, rik tjej bla bla bla" kan jag bara gilla det!

På kvällen var jag hos Viktor och firade in året med Mikael och Viktor. Åt excellent rätt med skaldjur följt av otroligt maffig tårta à la choklad av Mikael. Den bestod av...ja, choklad. Kunde inte blivit bättre dessert för min del! Kvällen följdes av intriger med Harrison Ford och en del nostalgiska återblickar på 2009 års musik. Fick även whiskey, endast i medicinskt syfte att försöka återställa min röst. Vilket resulterade i motsatt önskan - jag blev bara hes och somnade för sent för min hals eget bästa.

Perfekt nyår, för att vara ett lugnt sådant. Kunde inte blivit bättre, med undantag för halsen då!

Och året började med hostattacker och första säsongen av Coupling!

2010 är kärlek!

På söndag ska jag på dop och bli fadder till min kusin. Jag önskade jag hade en bil och kunde köra ner. Hatar kommunaltrafik och miljön.....Jag är lat och gör allt för bekvämlighet, iallafall på vintern!!


RSS 2.0