Ett varningens finger


vem är svensk i sverige?

 "svensk är den som av sig själv och som av andra uppfattas som svensk" enligt sverigedemokraterna

Får man bara bo här om man känner sig svensk. Och någon som uppfattas av andra som svensk, men inte kan identifiera sig som svensk. Var ska dem ta vägen? Ingenmansland?

"Man skall ha svenska värderingar som måste kombineras med rätt kroppsspråk och sådana saker. Att man passar tiden och ställer sig i kö, till exempel." osv
"En kvinna i huckle som inte tar i hand kan inte vara svensk, säger han, inte heller en sikh i turban." etc etc

Alla citat är hämtade från en intervju med en sverigedemokrat i Kristianstad, skriven av Maciej Zaremba. Den enda journalisten som skildrar sveriges integration med humor och träffsäkerhet, som skapar någon slags eftertanke!

Laila Freivalds uppfattade sverigedemokraten som svensk, fast hon egentligen kommer från Lettland. Nyamko Sabuni vill han däremot inte erkänna som svensk även om hon kom hit tidigare i sitt liv.

Vad menar sverigedemokraterna med svenskt? - när de samtidigt går hem och har tacokväll eller beställer hem kinamat/pizza-
Jag kan inte nämna en enda svensk tradition eller maträtt...Sverige bygger och överlever ju på invandrare, som alla andra i- och västländer. Utan u-länderna skulle vi aldrig kunna vara så överlägsna eller ha så stor del av världskakan som vi har idag.

Bara senast, apropå integration.  i dagens metro handlade det invånare i Rinkeby som inte vlle tillåta muslimer att ha bönesal i något slags församlingshem (jag läste den inte särskilt noggrant).
Motståndarna hävdade att det skulle bli folksamling vid platsen, att bönerstunderna skulle vara störande för "det lugna samhället" och att en moské hörde hemma vid torg osv.
Det var ju faktiskt aldrig tal om någon moské utan bara om en enkel sal för muslimer att samlas samlas i för att be tillsammans...

PS. 
Vi ska hålla ut till efter helgen
det blir vår då
den kom bara av sig lite grann!


måndag v, 13




Love's like viper but I can't resist
To sip that poison, lick my lips, bite my finger tips
My head's fallin' off
It's rolling away, am I astray ?
Head, wait for me!



Österlen


Jag saknar våren i Södra Mellby!


About a girl

Igår opererades jag i min mun. Jag kan inte riktigt beskriva vad de gjorde eftersom jag inte själv riktigt vet, men det kommer iallafall leda till att jag får en ny tand i framtiden. Denna operation var bara lite försteg till Själva operationen..Som sagt, komplicerat!

Jag bara lutade mig tillbaka och lät dem hugga in. Tänk vad man kan lita på en tandläkare / läkare. De kan ju göra vad som helst. I och för sig kan jag också stämma dem....

Wellwell, igår gjorde det inte så ont. Men idag kom svullnaden mer och jag kan knappt röra kinden eller äta utan att det gör ont.
Det gör så himla ont att skratta, men att skratta är inte direkt nåt man kan undvika. Speciellt när man sitter och pratar om teman inför kommande klassfester...Och jag misstänker att min kind kommer svullna upp ännu mer inom de närmaste dagarna:S 

Så, nu vet jag att jag aldrig någonsin skulle operera mig frivilligt. Som typ, en plastikoperation..
För visst har man funderat på typ näsoperation, men nej. Jag tror inte folk förstår hur mycket man använder ansiktsmusklerna under dagen...I do! Ajajaj!

Jag blir så glad varje morgon när hela himlen lyser blå och jag går till skolan med Nirvana i öronen!


Underbara älskade

Jag kommer ut! Äntligen! Jag tycker om melodifestivalen.
Jag försöker fortfarande rationalisera och se bortom det glittriga...
Om jag hade sett alla deltävlingar skulle jag förmodligen spy upp lite glitter
men min lilla flicksjäl kräver rosa och glitter och små kvinnor i turkosa stövlar!

OCH Alcazar är porriga! Andreas Lundstedt är porrig!!!
Och som My sa när hon röstade " Han kan behöva lite pengar till sin HIV-medicin"
Ja, han har rosa skinnslips och jag bortser från detta fakta..men erkänn, kvinnor i skinndräkt..det är grejer det!

Vinnaren: Jag är glad bara inte Molly Sandén, Agnes eller EMD vann så!

10 mars

Jag hittade världens roligaste beskrivning till orsaken av ryckningar:
"När apan slappnade av för mycket, så ryckte den till och klamrade sig fast hårdare. De apor som sov för tungt ramlade ju ner och avled, så det genetiska urvalet gynnade "sömnryckningar" till den grad att många människor rycker till just vid insomnandet. "

Triangle walks

Tatueringen på min handled har färgat av sig på mitt bröst
Jag tror det hände när jag sov

Jag vaknade av ofrivilliga ryckningar när jag skulle somna igår. Jag gör det ofta, rycker till just när jag håller på att gå in i det undermedvetnas sömn. Antingen drömmer jag att jag ramlar eller så kommer det bara av sig själv.
Kan inte någon förklara varför jag gör så?
Det ligger i det undermedvetna. I det ögonblick när det medvetna inte kan styra över något längre. Eller är jag medveten som medvetslös. Vilket är irriterande och skrämmande när jag ska sova



Enligt apotekets hemsida har jag RLS - restless legs syndrome -
Fan, att de ska kunna sätta ett namn på det.
Det betyder att jag sover för lite..eller att jag har järnbrist..
De flesta blir s.k nattvandrare för att de måste gå upp på natten

Det finns även andra orsaker till att man kan få rastlösa ben med krypningar, domningar och smärta: - Skador på nervsystemet, så kallad neuropati, ger ofta de här symtomen.
men då ska man ha smärtor och känna obehag när man ska sova , vilket jag inte har
Och på övriga sidor står det bara att det är helt normalt - så jag struntar i jävla apotekets hypokondriker-vänliga sida......

Omöjliga strider

Fan vad jag hatar AFA!
Dem är inte ett dugg bättre än nazister, "hobby-satanister" eller andra människor som går med i någotför att ha en ursäkt till att slåss och förstöra. Konstfacket nästa?

Jag förstår verkligen inte hur såna människor som kallar sig demonstranter tänker när de börjar kasta sten på polisbilarna. "De är facister och försöker hindra oss från att demonstrera" ......

Som svar på frågan varför de började kasta sten och springa mot polisbilarna svarade en kille att "de ville in på stadion för att stoppa matchen". Vem som helst , med lite hjärna i och för sig, som verkligen skulle vilja ta sig in på stadion skulle lätt kunnat hoppa över eller tagit sig runt polisbilarna. Men nej, istället försöker vi väl välta polisbilarna tänker dem då.......
Och Stoppa matchens Ann-Sofie Jakobssons uttalande sen: "Idag är malmö som gaza"
Åh, ignoranta, respektlösa tant!

Jag tror ni har förstått poängen nu!...

Och dem som demonstrerar på riktigt med. Hur kan man frånta palestinierna allt ansvar och bara beskylla Israel för allting..
Det finns inga sidor att välja.

Idag kändes som en "efter-stormen-dag". När jag gick av tåget lös solen under molnen, fåglar kvittrade och vattnet ångade upp bland husen. Jag tror vintern ångade bort idag!

Fleet foxes

http://blogg.svt.se/psl/2008/08/19/festival-med-fleet-foxes/

"Under Fleet Foxes besök på Way Out West träffade vi trummisen Josh Tillman för att prata om hans drömfestival - Tillmania. En festival med fritt inträde för alla med skägg"

Världen ler mot mig igen

Dagen började verkligen hemskt. Jag var tvungen att gå upp efter otillräcklig sömn och fick ett (en?) papercut på handen...

"Det här kommer att bli en hemsk dag, eller nej, det här kommer bli en bra dag!!"
Jag försökte ljuga mig fram till lycka. Jag försöker dölja saker för min hjärna, jag och min hjärna hänger liksom inte ihop -och jag tror det lyckades för det blev en jättebra dag.

- Fysiken var uthärdlig och nästan förståelig och matten gick bra!
- Jag fick MVG på mitt projektarbete (förmodligen tack vare att Birgitta medbedömde)
   Hallefuckinglujah säger jag bara!
- Roskilde släppte besked om att Fever Ray och Fleet Foxes kommer!!
- och vittnen från rebellrörelser i Sudan vittnar äntligen mot Omar El-Bashir vilket gör att han kanske äntligen kan dömas för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsbrott i Sudan.

Allt bara vänder för mig - och Sudan. Jag känner det!
Jag tror det är våren...eller fåglarna som sjunger utanför mitt fönster!
Eller min dåsighet


Elna är...

Förutom att jag ofta figurerar som en symaskin allt som ofta på google, fick jag upp en hel del intressanta saker om mig på internet.

Elna är en fantastisk kvinna! Hon bor nästan granne med mig och jag har känt henne jättelänge. Vi har haft många trevliga samtal och suttit på hennes fina altan mot innergården på somrarna och solat och druckit te ur höga, ryska teglas. Jag minns hennes man också, Peter, eller "Petja", som han kallades. Han är död sedan många år men jag minns hur han gick sina promenader i kvarteren, alltid med sin karaktäristiska skepparmössa av vegatyp på huvudet. Han hade invandrat från Ryssland och sedan gift sig med Elna för nu mer än sextio år sedan.
Petja spelade balalajka och Elna sjöng. 
-....-

Elna har alltid funnits och Elna måste alltid finnas


RSS 2.0