vem är svensk i sverige?

 "svensk är den som av sig själv och som av andra uppfattas som svensk" enligt sverigedemokraterna

Får man bara bo här om man känner sig svensk. Och någon som uppfattas av andra som svensk, men inte kan identifiera sig som svensk. Var ska dem ta vägen? Ingenmansland?

"Man skall ha svenska värderingar som måste kombineras med rätt kroppsspråk och sådana saker. Att man passar tiden och ställer sig i kö, till exempel." osv
"En kvinna i huckle som inte tar i hand kan inte vara svensk, säger han, inte heller en sikh i turban." etc etc

Alla citat är hämtade från en intervju med en sverigedemokrat i Kristianstad, skriven av Maciej Zaremba. Den enda journalisten som skildrar sveriges integration med humor och träffsäkerhet, som skapar någon slags eftertanke!

Laila Freivalds uppfattade sverigedemokraten som svensk, fast hon egentligen kommer från Lettland. Nyamko Sabuni vill han däremot inte erkänna som svensk även om hon kom hit tidigare i sitt liv.

Vad menar sverigedemokraterna med svenskt? - när de samtidigt går hem och har tacokväll eller beställer hem kinamat/pizza-
Jag kan inte nämna en enda svensk tradition eller maträtt...Sverige bygger och överlever ju på invandrare, som alla andra i- och västländer. Utan u-länderna skulle vi aldrig kunna vara så överlägsna eller ha så stor del av världskakan som vi har idag.

Bara senast, apropå integration.  i dagens metro handlade det invånare i Rinkeby som inte vlle tillåta muslimer att ha bönesal i något slags församlingshem (jag läste den inte särskilt noggrant).
Motståndarna hävdade att det skulle bli folksamling vid platsen, att bönerstunderna skulle vara störande för "det lugna samhället" och att en moské hörde hemma vid torg osv.
Det var ju faktiskt aldrig tal om någon moské utan bara om en enkel sal för muslimer att samlas samlas i för att be tillsammans...

PS. 
Vi ska hålla ut till efter helgen
det blir vår då
den kom bara av sig lite grann!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0